WINTER OLYMPICS

 

De Olympische Spelen staan voor de deur, vanaf aankomend weekeind barst het winterse sportgeweld weer los in Pyeongchang! Uiteraard laten we dit in het Fitcenter niet aan ons voorbij gaan en organiseren wij de Fitcenter winter olympics. 
 

 
Wat houdt de actie in?

De Fitcenter winter olympics n is een individuele actie. Als deelnemer zal je in twee weken vijf verschillende onderdelen gaan beoefenen. De vijf onderdelen staat centraal voor de vijf ringen van de Olympische Spelen!

 

 

De vijf onderdelen 

 

Kracht

Wie kan in één minuut de meeste burpees maken. De burpees worden volledig uitgevoerd met een sprong in combinatie met klappen boven het hoofd, de handen naar de grond in hurkpositie, sprong naar achter, een push-up en de kikkersprong tussen de handen terug naar de begin positie.

 

Uithoudingsvermogen

Wie kan in 8 minuten op de wave de langste afstand schaatsen. De wattage mag je zelf bepalen en deze mag je ook tijdens de rit veranderen.

 

Coördinatie

Wie kan in twee minuten de meeste correcte herhalingen squatten op een bosu (snowboard). De bosu staat met het blauwe/ronde gedeelte op de grond.

 

Lenigheid

Wie scoort het beste bij de sit and reach test. Je zal deze oefening op blote voeten of met sokken uitvoeren. Het aantal centimeters dat wordt behaald zal worden genoteerd.

                                                                                                                  

Doorzettingsvermogen

Wie houdt de muurzit het langste vol. De start positie is 100 graden tussen de onder en bovenbenen. De armen hangen naast het lichaam en mogen niet steunen/rusten op de benen. Bij dit onderdeel mag de instructeur één keer corrigeren wanneer de heup te hoog of te laag gaat. Gebeurd dit nogmaals of hou je het niet meer vol dan wordt de tijd genoteerd dat de oefening correct is uitgevoerd.

 

Puntentelling 

 

Als deelnemer ben je niet verplicht om aan alle onderdelen mee te doen. Dit vergroot uiteraard wel de kans om te winnen. Je mag elk onderdeel één keer herkansen... let op: het laatste resultaat telt. De uitslagen van alle deelnemers zullen op een formulier in het Fitcenter worden genoteerd. Hierdoor blijf je op de hoogte van de prestaties van anderen. Uiteraard communiceren we het eindklassement ook op de website. 

Ga jij voor goud?!

  • Logo RSN type basis blauw rood geen tekst - PNG 500x500
  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • Vimeo Social Icon