top of page

Algemene informatie

Algemeen

Wanneer je gebruik wilt maken van de faciliteiten in het Fitcenter, dan kun je hiervoor de benodigde formulieren vinden bovenaan deze pagina. Volledig ingevulde formulieren kun je afgeven in het Fitcenter of opsturen naar Railsport Nederland.

 

Na ontvangst van het aanmeldformulier zal de instructeur een intake en introductietraining met jou inplannen.

 

 

Voor wie
Het Fitcenter wordt exclusief door de N.V. Nederlandse Spoorwegen gefinancierd en heeft aan Railsport Nederland de opdracht verleend om dit Fitcenter te exploiteren.

 

Werknemers van de N.V. Nederlandse Spoorwegen alsook de Railsport medewerkers/ambassadeurs kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Fitcenter. 

 

Sinds 2015 is het Fitcenter ook toegankelijk voor inhuur- en uitzendkrachten. Voor stagiaires, vutters/gepensioneerden en medewerkers van de andere bij Railsport aangesloten spoorwegbedrijven is het Fitcenter niet toegankelijk.  

 


Aanmelding
Wanneer je gebruik wilt maken van de fitnessfaciliteiten in het Fitcenter, dan kun je hiervoor de benodigde formulieren verkrijgen in het Fitcenter of downloaden bovenaan deze website. Jouw aanmelding is gratis. Wanneer jij je uitschrijft en binnen twaalf maanden weer aanmeldt, zullen wij administratiekosten van € 25,- in rekening brengen.

 


Uitschrijving
Wanneer jij je wilt uitschrijven als lid van het Fitcenter kan dit uitsluitend geschieden na invulling en inlevering van het uitschrijfformulier (te vinden bovenaan deze website). Na inlevering van het uitschrijfformulier wordt er, conform de deelnamevoorwaarden, een opzegtermijn van één maand gehanteerd. Wanneer je definitief bent uitgeschreven ontvang je hierover schriftelijk bericht.

 


Lidmaatschapsgeld
Ieder lid betaalt € 8,75 per maand aan lidmaatschapsgeld. Dit bedrag wordt door Railsport Nederland omstreeks de 15de van de maand geïncasseerd middels een automatische incasso.

 


Trainingstijd
Een trainingsblok biedt een trainingstijd van 15 minuten. Ieder lid kan maximaal 36 trainingsblokken per maand reserveren. Je bepaalt zelf de aanvang en duur van iedere training, mits deze niet korter is dan 15 minuten. Niet benutte trainingsblokken kunnen niet meegenomen worden naar de nieuwe maand en vervallen automatisch.

 


Annuleren
Wanneer je, ongeacht de reden, de gereserveerde training niet binnen 24 uur annuleert, dan wordt het aantal gereserveerde blokken automatisch in mindering gebracht op jouw saldo. Wanneer je niet komt sporten, is annuleren noodzakelijk; zo maak je een plek vrij voor een ander lid dat wil trainen.

 


Aanvullende fitmeting
De basis fitmeting kan worden aangevuld met een fietstest (submaximaaltest), lenigheidstest (sit & reach), huidplooimeting en een cholesterolmeting. Je dient per aanvullende fitmeting een eigen bijdrage van € 10,- te betalen.

 


Wellness-sleutel
Het gebruik van een wellness-sleutel is verplicht. Je dient voor deze sleutel een bedrag van € 15,- te betalen. Dit gebeurt middels een pintransactie in het Fitcenter. De sleutel wordt jouw eigendom en kan niet worden geretourneerd aan het Fitcenter.

 


Handdoekhuur
Tijdens het trainen is het gebruik van een handdoek verplicht uit hygiënisch oogpunt. Wanneer jij een handdoek bent vergeten, kun je voor een bedrag van € 1,- een handdoek huren. Na gebruik dien je deze weer in te leveren bij de balie van het Fitcenter.  

bottom of page