top of page

Groepslessen

Een gevarieerd aanbod ter aanvulling op het reguliere fitness.

Crossfit Class

Bootcamp

De meest veelzijdige manier van bewegen is het volgen van een bootcamp les. Een buitentraining en/of indoortraining waarbij werkelijk alle bewegingsvormen aan bod komen; spiertraining, conditietraining, vetverbranding, flexibiliteit, coördinatie en balans.

 

Bootcamp zorgt ervoor dat het lichaam meer spiervezels activeert. Dit verhoogt de stofwisseling en daardoor het energieverbruik. Ook worden de spiervezels welke door inactiviteit grotendeels verdwijnen, aan het werk gezet. Het resultaat; een meer belastbaar lichaam.

 

Door deze trainingsaanpak word je gestimuleerd om het maximale uit jezelf te halen!

 

Rooster: iedere maandag van 16.00 uur tot 16.40 uur

SuperShape

De naam zegt het al: SuperShape. De work-out waarbij het allemaal draait om het ‘shapen’ van je body! Primair gericht op het vormen van een strakker lichaam. Een echte total body work-out waarbij behoorlijk wat calorieën worden verbrand.

 

Het ‘shapen’ van je lichaam krijg je door tijdens de les te werken aan je spierkracht en uithoudingsvermogen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van losse materialen als gewichtjes en dynabands. Maar denk ook aan je eigen lichaamsgewicht! Voornamelijk de billen, benen en buik zullen de aandacht krijgen. Maar de rest wordt zeker niet overgeslagen: armen, schouders en rug komen ook voldoende aan bod. Kortom: een work-out waarbij je werkt aan je spieren, lenigheid en conditie!

 

Rooster: iedere dinsdag van 12.00 uur tot 12.40 uur.

2019-07-19 RAILSPORT-FITTCENTER-53.jpg
Training

TRX

Trainen met jouw eigen lichaamsgewicht en daarmee de balans, kracht en flexibiliteit optimaal ontwikkelen... dat is TRX! Deze trainingsvorm wordt als groepsles in het Fitcenter aangeboden.

 

Met TRX gaat de fitnesstraining ‘back to basic’. Geen ingewikkelde fitnessapparaten, maar trainen met jouw eigen lichaamsgewicht en het opnemen tegen de zwaartekracht. Door het kabelsysteem ontstaat er een zogenaamde ‘top down balance’ en wordt het gehele lichaam uitgedaagd om bewegingen met de TRX te maken. Met de TRX kan zowel op conditie als kracht worden getraind en is jouw eigen lichaamsgewicht het trainingsapparaat.

 

Rooster: iedere donderdag 12.00 uur tot 12.40 uur.

Circuittraining

Tijdens de circuittraining wordt een ronde gemaakt langs een aantal stations. Denk hierbij aan de inzet van kracht- en cardioapparatuur en ook matjes voor bijvoorbeeld de buikspieren en vrije plekken voor dumbellss, TRX en springtouwen.

 

Een deelnemer kan tijdens de circuittraining diep gaan doordat bij iedere oefening steeds een andere spiergroep wordt aangepakt. Pas aan het einde van één of twee rondjes circuittraining komt het besef dat niet één spiergroep nog energie over heeft. Krachttraining en conditietraining worden gecombineerd dus het aantal herhalingen per toestel ligt hoger dan bij een gewone training. Door de groepsgewijze trainingsaanpak word je gestimuleerd om sportieve grenzen te verleggen!

 

Rooster: momenteel niet

170125 Fotoshoot Fitcenter (24).jpg
TRX
Bootcamp
SuperShape
Circuittraining
bottom of page